perjantai 3. heinäkuuta 2015

Vaunut

En sitten malttanutkaan olla hakematta meille viime viikolla ostettuja vaunuja jo eilen kotiin. Liikkeestä tuli ilmoitus että ovat saapuneet jo nyt vaikka alunperin oli puhetta että luultavasti vasta elokuussa saisimme ne kotiin Emmaljungan tehtaan lomien vuoksi.Ajelin siis eilen Tammiston Lastentarvikkeeseen ja siellähän vaunut odottelivat. Kasasimme ne siellä siskoni kanssa joka on töissä tässä liikkeessä ja tarkistimme että kaikki tarvittavat osat ovat tallella ja ehjiä. Ja olihan ne! Vaunut oli hämmästyttävän helppo kasata suoraan laatikosta. Pyörät nPsautettiin paikoilleen ja kopat napsautettiin runkoon kiinni. Thats it. Ajattelin että runko tulee tehtaalta ihan tuhansissa osissa ja siksi halusin että vaunut kootaan jo liikkeessä, mutta hyvin olisi voinut vaunut tuoda laatikossa kotiin ja vasta kotona koota. Niin helppoa se oli.

Meille valikoitui siis lopulta Emmaljungan Double Viking runko ja 2 mustaa Viking koppaa. Lisäksi ostimme adapterit että saamme Maxi Cosi kaukalot kiinni runkoon näin halutessamme. Esim kauppareissua ajatellen tuo on tosi hyvä lisävaruste vaunuihin.

Vaunut mahtuivat ihan kivasti meidän autoonkin kun kopat irrotti rungosta. Pientä taistelua jouduin käymään kun mieheni oli jättänyt takakonttiin epähuomiossa jos jonkinlaista urheiluvälinettä. Lopulta  kuitenkin vaunut saatiin takakonttiin ja hurautin kotiin. Viimeistään nyt naapurit varmaan arvaavat että tuplat on tulossa kun lykin tyhjät vaunut pihan läpi rappuun ja hissillä asuntoomme.

Näitä Super Viking runkojahan on kahta eri leveyttä tässä Double mallissa. Vanhempi runko jota saa sekä mustana että valkoisena on 79 cm leveä kun taas tämä uusi runko joka meillä nyt on on hiukan kapeampi, 73,5 cm. Siskoni tiesi kertoa että standardi levyiset ovet ovat 80 cm joten hyvin pitäisi ainakin tällä uudella rungolla mahtua rullailemaan ovista sisään ja ulos.Nyt kun katson noita vaunuja tässä helteisessä kämpässä niin aika synkiltähän ne näyttävät. Ehkä ostan niihin vielä valkoiset keinonahkaiset kuomut vähän raikastamaan ilmettä. Emmaljungan Viking koppiin ja ratasistuimiin on mahdollista saada jos jonkinväristä kuomua. Uuden ilmeen vaihtaminen on myös edullista, koska pelkkä kuomu kustantaa vain 45 euroa. Näihinkin vaunuihin valkoinen kuomu toisi aivan uuden ilmeen!

Heti oli myös pakko kokeilla kuinka jo aikaisemmin AT Lastenturva nimisestä verkkokaupasta tilaamani Baby Nest merkkiset untuvapussit istuvat koppiin. Ja hyvinhän ne niihin sopivat! Kopissa on valmiiksi ihanan muhkeat patjat ja muhkea untuvapussi viimeistelee kopan täydelliseksi pehmeäksi pesäksi vauvoille. Untuvapussit ovat mallia jotka käyvät myös kaukaloihin joten niissä on reiät 5  piste vöille. Hyvin käyvät kuitenkin myös vaunukopissa käytettäväksi ja helpottavat varmasti talvisia ulkoiluja kun vauvoja ei tarvitse niin kauheasti pukea, vaan esim body ja potkarit plus villahaalari, tumput, pipo ja villasukat riittävät pitämään pienet lämpiminä kun heidät lopuksi sujautetaan makuupusseihin ja koppien suojiin. Näitä Baby Nest pusseja on kahdessa koossa ja vaikka minkä värisinä. Meillä siis pienempi koko ja valkoiset pussit.

Siinäpä olisi tekstiä hankinnoista. Nämä vaunut taitavat olla monessa perheessä jossa vauvaa/vauvoja odotetaan se suurin ja kallein hankinta. Suosittelen kyllä lämpimästi kiertelemään liikkeissä ja kysymään apua asiantuntijoilta. Me oltais ainakin oltu ihan hukassa ilman apua, kyllä se sellainen viidakko on tuo vaunumaailma. Niin paljon ominaisuuksia joista pitää sitten vain löytää omalle perheelle se toimivin malli. Lupaan kirjoitella varsinaisia käyttökokemuksia kunhan pääsen vauvoja vaunuissa työntelemään, eli ehkäpä sitten joskus marraskuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti