perjantai 26. kesäkuuta 2015

Rakenneultra

Tänään koitti meidän rakenneultran aika. Aika oli varattu Kätilöopistolle klo 9 ja kuulemma tunti menisi kaksosten rakenteiden katsomiseen. Vastassa oli tosi mukava naislääkäri ja nuori kätilö. Ensin aloitettiin määrittelemällä kumpi vauvoista on A ja kumpi B.  He ovat vielä sen verran pieniä että mahtuvat hyvin vaihtamaan asentoja masussa. Olinkin tuntenut liikkeitä eri kohdassa vatsaa jo muutaman päivän joten en yllättynyt kun lääkäri kertoi heidän olevan nyt perätilassa molemmilla päät rintojeni alla. Viimeksi he olivat poikittain päät kohti oikeaa kylkeä ja jalat sitten vasemmalle.

A vauva ultrattiin, hän siis vähän alempana kuin siskonsa. Kaikki rakenteet näyttivät normaaleilta ja lääkäri kehui vauvan olevan oikein aktiivisen oloinen. Saimme myös varmistuksen että tyttöjä masussa potkuttelee. <3

B vauva oli pää suoraan oikean rintani alla ja olenkin ihmetellyt kun masu on muutaman viikon aikana kasvanut enemmänkin ns.pituutta ja kohtu tuntuu jo korkealla. B:n rakenteet olivat myös kunnossa ja vilkas vekkuli hänkin. Lopulta ultraus kesti n.1,5 tuntia kun niin tarkkaan kaikki katsottiin ja aina välillä jouduttiin vähän odottelemaan että vauvat kääntyivät otolliseen asentoon. Lääkäri kurkkasi myös kohdunkaulan ja se oli kiinni ja pitkä. Ei siis huolta sen suhteen.

Kokoarviokin saatiin molemmille ja ihan identtisinä he edelleen kasvavat; molemmat n.25 cm päästä varpaisiin ja painoarvio molemmille 410 grammaa. Lääkäriä naurattikin kun lopullisissa laskelmissa molemmat olivat ihan samankokoisia ja moneen kertaan hän tarkistikin ettei vaan ollut tulostanut vain toisen mittoja. Lapsivettäkin hyvin molemmilla ja napavirtaukset ok.Hyvillä mielin pääsimme siis lähtemään ja seuraava ultra on taas kahden viikon kuluttua. On tosi ihanaa että pääsemme näin usein kurkkaamaan vauvojen vointia kun itse ainakin olen sellainen hätäilijä että nämä ultrat kyllä kivasti rauhoittavat mieltä ja tuovat varmuutta odotukseen. Hyvistä ultrakuulumisista rohkaistuneena painelimmekin sitten vaunukaupoille Tammistoon Lastentarvike liikkeeseen. Testailimme ja tutkimme vaunuja ystävällisen myyjän avulla ja lopulta päädyimme jo alustavasti valittuihin Emmaljungan Double Vikingeihin. Meille tulee nämä vaunut nyt sitten mustalla rungolla ja mustilla kopilla. Lisäksi ostimme adapterit joilla saamme jo hommatut Maxi Cosi kaukalot runkoon kiinni.

Vaunut tietenkin näyttivät tosi leveiltä ja massiivisilta yksöisvaunuihin verrattuna, mutta ihanan ketteriltä ne tuntuivat ja mahtuivat hyvin autoon kun olivat kasassa. Vaunut saapuvat liikkeeseen Emmaljungan tehtaalta joskus elokuun aikana ja sitten saamme ne kotiin. Kuvailen niitä sitten enemmän ja laitan tänne kuvia niistä. Lisäksi ostettiin xl kokoisia kapaloharsoja jotka löytyi tupla pakkauksessa ja ihanissa väreissä.

Huomenna otamme suunnaksi Kotkan ja vietämme päivän ystäviemme mökillä talkoohommissa. Katsotaan kuinka tämä mama jaksaa hommia paiskia, tänäänkin ultran ja shoppailujen jälkeen vetäisin kevyet kolmen tunnin päikkärit. Vaikka siis elän keskiraskauden aikaa jota kaikissa raskauskirjoissa mainostetaan energiseksi vaiheeksi, niin mä olen kyllä ollut väsynyt ihan samalla tavalla kuin alkuraskaudessakin. Ehkäpä mun kohdalla energiatasot nousevat sitten loppuakohden?!? Sitä odotellessa.
Kivaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti