tiistai 11. elokuuta 2015

Hankintoja vauvoille

Kun sain kuulla olevani raskaana alkoi mielessä pyöriä tulevat hankinnat. Olenhan monta vuotta kiertänyt vauvojen osastot kaukaa, ja joskus sydän verellä olen käynyt jotain ostamassa ystävien vauvoille. Vauva osastoilla vierailu on tuntunut vieraalta ja tosi surulliselta, mutta kun testi näytti positiivista heittäydyin täysin sydämin vauvojen tavarataivaaseen. Vihdoinkin saisin ostaa jotain omalle vauvalleni! Kun sitten selvisi että odotammekin yhden sijaan kahta vauvaa piti hankintoja alkaa miettimään oikein tosissaan. Lähes kaikkea kun pitäisikin hankkia tuplana piti jonkinlainen budjetti ja suunnitelma tehdä. Olenkin tehnyt mahtavia löytöjä kirpputoreilta ja esimerkiksi Facebookin lastenvaate ryhmistä. Nyt alkaa vaatteiden ja oikeastaan muidenkin tekstiilien osalta hankinnat olla tehtyinä. Vielä jotain pieniä juttuja uupuu, mutta niitä ehdimme hankkia vielä tulevien viikkojen aikana. Luulen että saamme myös jonkun verran lahjaksi vaatteita, joten stressiä en puuttuvista jutuista ota. Kokoja meiltä löytyy 50 senttisistä aina 68 senttisiin.


Omaan silmääni määrä ei näytä älyttömältä kun kuitenkin käyttäjiä on kaksi. En myöskään halua että pyykkikonetta on pakko pyörittää ihan joka päivä. Lisäksi meiltä löytyy tuo tähtikuvioiden laatikko täynnä sukkahousuja, sukkia, tumppuja, töppösiä ja erilaisia lakkeja. Onneksi kaikkea saa kaupasta lisää mikäli huomaamme jotain puuttuvan. Jonkinverran olen myös tilannut netistä vaatteita pienille. Kaikista mieluiten käyn kuitenkin itse hipelöimässä ja valitsemassa vaatteet kaupan hyllyiltä.

Vaatteiden lisäksi muitakin tekstiilejä tarvitaan. Ihan ensimmäisiä hankintoja oli Dauni merkkiset untuvapussit joista kirjoittelinkin jo vaunu postauksessa. Lisäksi olemme hankkineet täkit, lakanoita, kosteussuojia, harsoja, muutamia huopia ja yhden ohuemman makuupussin mitä voi käyttää sitten vaikka sisällä päiväunilla tms. Anoppini teki ihanat pinnasängyn reunapehmusteet ja pussilakanat kun en löytänyt mieleisiä kaupasta valmiina. Lisäksi vauvojen peittoihin on tosi vaikea löytää sopivia pussilakanoita! Tuntuu että standardi mitoitusta ei ole, vaan jokaisella liikkeellä on omat mitat täkkeihin ja pussilakanoihin. Meidän täkit ostettiin IKEASTA ja ne ovatkin valtavan isot! Menevät pitkälle taaperoikään asti. Näihin täkkeihin anoppini ompeli ihanat pussilakanat. Lupasi ommella parit lisääkin kunhan löydän mieleistä kangasta. 


Vaikka paljon on tarvikkeita jo hankittuna puuttuu meiltä vielä iso lista tavaraa. Ensi viikolla muutamme uuteen isompaan kotiin ja kunhan tavarat on siellä saatu järjestettyä teemme täsmäiskun kaupoille mieheni kanssa ja hankimme loput puuttuvista tarvikkeista. Tässä vähän listaa mitä vielä uupuu; 

Jalallinen amme 
Peppupyyhkeitä
Muutamia tuttipulloja
Talkkia, peppurasvaa, öljyä yms hygienia tuotteita pienille
Hoitoalusta
Vaippoja
Sitterit
Kantoväline
Veden lämpömittari
Kynsisakset
Vanulappuja ja topsypuikkoja
Korviketta varuiksi

Siinäpä jotain mitä tuli mieleeni näin äkkiseltään. Lopuksi laitan vielä masukuvan, viikkoja koossa tänään 26+6, kuvassa muutama päivä vähemmän.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti