maanantai 15. kesäkuuta 2015

Eksyksissä babylandiassa

Kun raskautta on odottanut vuosia on sitä kuin huomaamatta kasannut itselleen aikamoisen pinon odotuksia ja ajatuksia siitä millainen äiti minusta ja perhe meistä sitten tulee kun vauvat syntyvät. Jotkut ajatukset ovat ihan hulluja; kuten että "en koskaan hermostu lapsiin" "kotimme on siisti lapsista huolimatta" tai "lapsemme ovat aina kauniisti puettu eikä niillä kyllä ole räkää nenässä". Tiedän noiden kaikkien juttujen olevan pinnallisia ja varmasti murenevat kunhan vauva-arki alkaa. En kuitenkaan pääse eroon kaikista hassuista odotuksistani, ja nuo odotuksethan kohdistuvat pääasiassa minuun itseeni äitinä ja tietenkin mieheeni isänä. Haluaisin olla paras mahdollinen äiti lapsillemme, mutta kuitenkin säilyttää minuuteni.

Minulle on aina ollut tärkeää että kotona on suht siistiä ja tavarat ovat paikoillaan. Olen myös tarkka omasta ulkonäöstäni ainakin kun on menoa ihmisten ilmoille. En voisi kuvitellakkaan lähteväni ilman suihkua ja meikkiä ulos esimerkiksi neuvolaan tai ostoksille. Toki koiraa ulkoilutan ihan verkkareissa ja meikittä, eikä lähikauppaan poikkeaminen "luonnontilassa" ole ongelma. Kauhuni on kuitenkin mielikuva itsestäni tukka likaisena ja iho harmaana istumassa hiekkalaatikon reunalla. Toivon että vaikka kädet tulevat olemaan täynnä vauvojen kanssa ehtisin huoltaa myös itseäni ja kotiamme. Onneksi mieheni on tosi hyvä kotitöissä ja ne jakaantuvatkin meillä aika puoliksi jo nyt.

Yllätän itseni usein ihmettelemästä kaaosta ystävieni kotona joilla on pieniä lapsia. En voi käsittää kuinka ei ehdi siivota ja järjestellä tavaroita. Miksi pyykivuori kasvaa kasvamistaan? Monesti tekisi mieli tarttua hommiin ja laittaa kaverin koti kuntoon. Tietenkään en ala toisen kotona huseeraamaan, enkä kommentoi sotkuja. Vain aika näyttää miltä meillä sitten näyttää kun lapset syntyvät. Se on ainakin varma että tavaran määrä lisääntyy infernaalisesti. Hirveä määrä tarvikkeita odottaa jo nyt kaapeissa ja sormeni syyhyävät päästä niitä järjestelemään kunhan pääsemme muuttamaan uuteen kotiimme. Ehkäpä väsymykseltä en minäkään saa kotia pysymään kunnossa, mutta vielä toistaiseksi nautin siististä kodista. Onneksi mieheni tietää ja ymmärtää tätä piirrettä minussa, joten uskon että yhteisvoimin saamme kämpän pysymään ainakin jotenkuten kunnossa.

Olen miettinyt paljon mistä kirjoittaisin jatkossa. Haluan ainakin tehdä hankinnat postauksen. Voi olla että jaan sen ainakin muutamaan erilliseen postaukseen, esim vaate hankinnat ja tarvike hankinnat koska tavaroita on jo nyt tosiaan kertynyt paljon. Voisin kirjoitella myös meille tulevista vaunuista, ne kun on tarkoitus käydä ensi viikolla tilaamassa. Yritän myös selvitellä kuinka onnistuisi tuo kuvien lisääminen, postaukset ovat aika tylsiä kun en ole vielä ainakaan osannut kuvia lisäillä... Hankinnat postaus nyt ainakin vaatii kuvat tekstin lisäksi! Myös rakenneultra kuulumisia olisi tiedossa koska sen aika koittaa myöskin ensi viikolla. Keskiviikkona minulla täyttyy rv19 ja se tietää identtisten kaksosten odottajalle puoliväliä sillä raskaus käynnistetään viimeistään kun rv38 alkaa. Aivan hullua miten nopeasti aika lopulta on kulunut. Tuntuu että ihan vasta saimme positiivisen raskaustestin ja nyt jo mietin kuinka ehdimmekään hoitaa kaikki kuntoon ennen lokakuuta.

Tässä oli kuitenkin tarpeeksi juttua tälle päivälle ja nyt lähden masuni kanssa etsimään mukavaa asentoa miehen vierestä sängystä. Se kun ei olekaan enää ihan helppo juttu näillä viikoilla. Vatsa on nimittäin jo kiitettävän kokoinen. Öitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti